Ostrovy svobody

Eckhart Tolle ve své knize Nová země popisuje vizi budoucnosti, spravedlivější a lepší společnosti. Nemusíme se snažit změnit politiku a systém, ale díky svému vlastnímu probuzení nakonec vytvoříme Novou Zemi – přátelské, podporující a milující prostředí pro každého. 
Než se toto všechno stane, je třeba si uvědomit, že každý, kdo se probouzí z iluze všedního života, je sám Ostrůvkem svobody.

Když se spojí naše osobní Ostrovy svobody,
vznikne Nová Země.

Změňte svou aktivitou váš svět

Mnoho lidí se probouzí k vyššímu uvědomění. Ale jen to úplně nestačí. Pokud budeme sami a budeme doufat, že vše ostatní k nám přijde samo, zanedlouho nás znovu pohltí oceán všední reality a my o svou úroveň snadno zase přijdeme.

Tuto skušenost popisují shodně všichni lidé, se kterými se setkávám. Po setkání nebo semináři jsou v pohodě několik dní či týdnů, ale pak jako by všechno někam vytratilo, zmizelo a jsou pohlceni opět stejným shonem, jako dříve.

Abychom tuto svoji úroveň uvědomění ubránili a naopak ji zvýšili, musíme vykročit z pohodlí samoty a začít spojovat své Ostrovy svobody. Jedině, když aktivně začneme spojovat své síly, jsme schopni skutečně pomáhat svému okolí ke změně.

Jak to udělat?

Nejjednodušší, co můžete udělat je, že se připojíte k myšlence OSTROVŮ SVOBODY a založíte otevřenou skupinu, která se bude pravidelně jednou týdně nebo jednou za dva týdny scházet. Pošlete mi mail, já váš kontakt přidám na tyto stránky, aby se k vám ostatní lidi ve vašem okolí snadno dostali.

Pokud tato skupina je již ve vašem okolí, máte to ještě jednodušší. Spojte se s lidmi, a skupinu začněte také navštěvovat.

Stanovte si jeden den v týdnu, kdy se sejdete. Vše je založené na společné aktivitě. Společným základem všech Ostrovů svobody jsou Univerzální zákony života. Krátkým, deseti minutovým tématem každého setkání, bude vždy jeden zákon. Přečte si společně jednu kapitolu nebo o ní promluvte svými slovy. A protože je jich padesát dva, budete mít témata na celý rok.

Zameditujte si společně. Naladíte se tím na vyšší stavy vědomí. Společnou meditací je Meditace na prázdnotu. Další program je pak na vás.

Když budete chtít, abych vaši skupinu navštívil a podpořil ji, dejte vědět a naplánujeme společně termín.

Buďte ve spojení

Přidejte se do skupiny Ostrovy svobody na Facebooku ať můžete diskutovat nebo sdílet názory a příspěvky s ostatními. Nebo se scházejte a zakládejte centra.

Tady najdete seznam již fungujících Ostrovů Svobody:

Centra Ostrovů Svobody


Praha



Moskevská

Moskevská 42, Praha 10 Vršovice
Kontakt - Ilona: 776 422 157


Třebovle


Klaudie a Petr Pivodovi

Třebovle
Kontakt: mail


Olomouc


Erika Šindlerová

Olomouc
Kontakt: mail


Mladá Boleslav


Daniela Černá

Mladá Boleslav
Kontakt: mail